Ramtredør

Ramtredører bygges etter flere hundre års gamle prinsipper med dagens produksjonsmetode som gir en tett og godt isolerende dør.

I lange tider har det vært vanlig å utforme dører med ramtreinndeling der konstruksjonen består av massive ramtre. De mest vanlige treslagene er furu eller eik som er malt, oljet eller beiset. Rammeinndelingen gir mange muligheter med fyllinger, glass eller panel

Den moderne ramtredøren utføres mye likt de gamle tradisjonelle ramtredørene, men det benyttes tykkere ramtre i kombinasjon med isolerte fyllinger og isolerglass. Dermed får vi en bedre isolert dør, som bevarer det særegne uttrykket som en ramtredør har. Dette er en fin løsning ved modernisering av eldre bebyggelse med ramtredører. 

Vi produserer både en-fløyede, halvannen-fløyede og to-fløyede dører, med tilhørende sidefelt, overfelt eller overlys m.m. Vi er også fleksible på bredde, høyde og utforming, så vi kan i praksis levere hvilken dør som helst – ta kontakt og spør oss.

Ramtreprofiler

Vi har et større antall profiler å tilby, og produserer ramtredører i mange utførelser og kan kopiere profilen du har på eksisterende dør. Vi er svært fleksible med hensyn til rehabilitering innen de fleste stilarter og treslag.

Med lister og profiler kan vi utgangspunktet skape den døren du vil ha.

Kopiering av gammel dør.

Vi har spesialisert oss på kopiering av eldre dører. Vi kan enten produsere en tilnærmet lik kopi av original dør, eller vi kan komponere sammen en dør med tidsriktig inntrykk – som ved modernisering av bebyggelse hvor riksantikvar er involvert.

Vi har levert mange prosjekter til eldre bebyggelse i blant annet Oslo, Bergen, Trondheim.